Weetje 36 van 46

Verliezen ingevroren groenten en fruit hun voedingsstoffen?

Als het gaat om ingevroren groenten en fruit is er goed nieuws voor gezondheidsliefhebbers! Deze bevroren lekkernijen behouden hun voedingsstoffen opmerkelijk goed. Zo werkt het: 

Fruit en groenten die bestemd zijn voor de diepvries worden vaak direct na het plukken ingevroren en verpakt onder een stikstofatmosfeer. Deze stikstofatmosfeer is als een beschermende bubbel om de delicate voedingsstoffen. Normaal gesproken worden voedingsstoffen afgebroken door zuurstof, maar bij diepvriesproducten stopt dit afbraakproces van de voedingswaarden.

Het resultaat? Zelfs als je je favoriete groenten en fruit uit de diepvries haalt, zijn ze nog steeds rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dus wanneer je die bevroren bessen in je ontbijtgranen strooit of die knapperige diepvriesgroenten in je roerbakgerecht gooit, geniet je nog steeds van de voedingsvoordelen die je zoekt!

Dat smaakt naar meer!

Kom nóg meer te weten over groenten en fruit en duik dieper de sector in. Ontdek alles over de gehele aspergeketen en de Nederlandse fruittelers, en neem een kijkje bij onze glastuinders en hun kassen. Smakelijk weten!