Weetje 40 van 46

Wanneer kan je de schil wel eten en wanneer niet?

Het eten van de schil van groenten en fruit kan een smakelijke en voedzame toevoeging zijn aan je maaltijd, maar niet alle schillen zijn geschikt voor consumptie. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  • Eetbare schil: bij veel groenten en fruit, zoals appels, peren, komkommers, druiven, aardappelen en courgettes, is de schil eetbaar en bevat deze vaak waardevolle voedingsstoffen en vezels.
  • Dikke schil: sommige vruchten hebben een dikkere en taaiere schil, zoals sinaasappels, grapefruits, bananen en meloenen. Hoewel deze over het algemeen eetbaar zijn, kiezen veel mensen ervoor om ze te schillen vanwege de textuur.
  • Onverteerbare schil: er zijn groenten en fruit met schillen die niet goed verteerbaar zijn, zoals ananas en papaja. In deze gevallen is het beter om de schil te verwijderen voordat je ze eet.

Dat smaakt naar meer!

Kom nóg meer te weten over groenten en fruit en duik dieper de sector in. Ontdek alles over de gehele aspergeketen en de Nederlandse fruittelers, en neem een kijkje bij onze glastuinders en hun kassen. Smakelijk weten!