Dat smaakt naar meer!
Kom nóg meer te weten over groenten en fruit en duik dieper de sector in. Ontdek alles over de gehele aspergeketen en de Nederlandse fruittelers, en neem een kijkje bij onze glastuinders en hun kassen. Smakelijk weten!
Ja, het is altijd aan te raden om groenten en fruit grondig onder de kraan te wassen voordat je ze opeet. Hiermee spoel je al het vuil en stof van het product af. Verse groenten en fruit bevatten van nature veel micro-organismen. Er is een kleine kans dat daar ook ziekmakende bacteriën en virussen tussen zitten. Met een simpele wasbeurt verwijder je niet alle bacteriën en virussen, het wassen verkleint wel de kans op het oplopen van voedselinfecties. Dit geldt ook voor fruit waar je normaal de schil niet van eet zoals bijvoorbeeld voor het snijden van meloenen. Het wassen met azijn, citroensap of schoonmaakmiddel is niet nodig. Bij het vaststellen van de maximale hoeveelheden bestrijdingsmiddelen is rekening gehouden met geoogst product en of de schil van het fruit wel of niet wordt gegeten.
Kom nóg meer te weten over groenten en fruit en duik dieper de sector in. Ontdek alles over de gehele aspergeketen en de Nederlandse fruittelers, en neem een kijkje bij onze glastuinders en hun kassen. Smakelijk weten!